in

Οι άγραφοι κανόνες του PRO! Πες μας και τους δικούς σου!

Παίζοντας PRO με την παρέα σημαίνει ότι πρέπει να υπακούς και κάποιους κανόνες… Κάθε παρέα μπορεί να έχει και τους δικούς της κανόνες αλλά υπάρχουν μερικοί κανόνες που όλοι πρέπει να τους τηρούν!

Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους βασικότερους -άγραφούς- κανόνες και σας τους παραθέτουμε στη συνέχεια του άρθρου. Συμπληρώστε στα σχόλια και τους δικούς σας κανόνες…

Κανόνας #1

Ποτέ δεν παρεξηγείς την πλάκα που σου γίνεται στο PRO. Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολη ήταν η μέρα σου, αν σε άφησε η γκόμενα ή αν τσακώθηκες με τον κολλητό σου… Αν τρως 3 Goal στο πρώτο 10λεπτο από τον Postiga, αξίζει να σε χλευάζουν. Αν δεν το αντέχεις, πήγαινε παίξε ναρκαλιευτή ή Pacman.

Κανόνας #2

Μερικές ρυθμίσεις του PRO, δεν αλλάζουν ποτέ. Δεν μας νοιάζει αν με τους φίλους σου στην Πάτρα παίζετε 15 λεπτά ή βάζετε wide κάμερα.. Το κανονικό PRO, παίζεται με 10 λεπτά, την default κάμερα, τραυματισμούς και την κατάσταση των παικτών στο random.

Κανόνας #3

Δεν πατάς pause, όποτε σου έρθει… Γενικά δεν πατάς pause, εκτός και αν συμβεί κάτι από τα παρακάτω : πυρκαγιά, σεισμός, όταν η μπάλα έχει βγει άουτ, αν χτυπήσει το κουδούνι και ήρθαν οι πίτσες ή τα σουβλάκια και αυτό μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλο άτομο διαθέσιμο να ανοίξει την πόρτα.

Κανόνας #4

Δεν γίνεται να κάνεις ένα τέταρτο για να στήσεις την ομάδα σου… Όταν ο αντίπαλος σου έχει τελειώσει με το στήσιμο, σημαίνει ότι και εσύ όπου να ναι πρέπει να τελειώσεις. Αν σου αρέσει τόσο πολύ το στήσιμο, μη βασανίζεις και την παρέα σου… πήγαινε παίξε Football Manager.

Κανόνας #5

Δεν βλέπεις τα replay των Goal που βάζεις εσύ… Είναι σαν να έχεις πάει με την αδελφή του φίλου σου και μετά να του δείχνεις το βίντεο και να του λες “ΚΟΙΤΑ, ΚΟΙΤΑ”.. Εξαίρεση βέβαια, αν το Goal είναι σπάνιας ομορφιάς ή αν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό στη φάση.

Κανόνας #6

Απαγορεύεται το “πίτσι πίτσι ball” ή “Tiki Taka” ή όπως αλλιώς το λες με την παρέα σου… Δεν γίνεται να κερδίζεις 1-0 και να παίζεις συνέχεια πάσες με τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα.

Κανόνας #7

Απαγορεύεται να λες ότι ξέρεις PRO, όταν παίρνεις συνέχεια Barcelona ή Real. Η ομορφιά του παιχνιδιού είναι να παίζεις και να κερδίζεις παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες. Goal με τον Μessi και τον Ronaldo βάζει και το μικρό μου ανιψάκι που πάει στο νηπιαγωγείο.

Κανόνας #8

Όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα εννοείται ότι θα παίξεις ΟΛΟ το πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία αν έχεις δουλειές… Να το έλεγες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.. Παρτάκια, που βλέπεις ότι δεν κερδίζεις με τίποτα την κούπα και τώρα θες να φύγεις…

Κανόνας #9

Απαγορεύεται να κάνεις οποιαδήποτε αναφορά στο Fifa. Τι μας νοιάζει αν αυτά τα Goal δεν μπαίνουν στο Fifa, ή αν το Fifa έχει περισσότερες επιλογές… Εννοείται ότι αν ειπωθεί ότι το Fifa είναι καλύτερο από το PRO, αυτομάτως το μέλος της παρέας που το είπε εκδιώκεται και ψάχνουμε καινούριο μέλος να τον αντικαταστήσει που να έχει σώας τας φρένας.

Κανόνας #10

Δεν πετάς ποτέ το χειριστήριο, είτε είναι δικό σου είτε όχι… Όταν το πετάς, αναγκαστικά διακόπτεις τον αγώνα, κάτι το οποίο είναι ενάντια στη ροή και στη λογική ενός παιχνιδιού PRO.

Κανόνας #11

Δεν πανηγυρίζεις αυτογκόλ και γενικά τυχερά Goal.. Κάτι τέτοιο είναι unfair για τον αντίπαλο που μόλις έχει δεχθεί χτύπημα της τύχης.

Κανόνας #12

Δεν δίνεις ποτέ συγχαρητήρια στον αντίπαλο όταν σου βάζει Goal. Το μόνο που επιτρέπεται – και αυτό σε ακραίες καταστάσεις όπου το Goal είναι απίθανα όμορφο – είναι απλά να διατυπώσεις την εξής φράση ‘’ωραίο Goal’’ και μετά ως είθισται επιτρέπεται (αν όχι επιβάλλεται) να ρίξεις μπινελίκια στους αμυντικούς ή τον τερματοφύλακα σου.

Κανόνας #13

Απαγορεύεται να λες ότι ΕΓΩ είμαι τυχερός … όταν ΕΣΥ έχεις βάλει Goal από το κέντρο με τον Pepe!

Γράψε στα σχόλια και τους δικούς σου κανόνες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

    One Comment

    What do you think?

    355 Points
    Upvote Downvote