in

Η ανασκόπηση της χρονιάς μέχρι τώρα – Ποια είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League;

Το Champions League αποτελεί τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη και ίσως το πιο γνωστό πρωτάθλημα στον κόσμο. Κάθε χρόνο, δίνονται εξαιρετικοί αγώνες μεταξύ των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίες αναμετρώνται με στόχο να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης. 

Μέσα από το παρακάτω άρθρο, θα αναλύσουμε τις ομάδες που φαίνεται ότι είναι οι επικρατέστερες για την κατάκτησή του. Ξεκινώντας από την περσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι και συνεχίζοντας με παραδοσιακές δυνάμεις στη διοργάνωση, όπως η Μπάγερν και η Ρεάλ, θα πάρουμε μία γεύση για το ποια είναι τα φαβορί για τη φετινή σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί την εν δυνάμη πρωταθλήτρια της διοργάνωσης, αφού είναι αυτή που το κατέκτησε την περσινή χρονιά, νικόντας με 1-0 την Ίντερ στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι μεγαλύτερες στοιχηματικες εταιρείες μάλιστα, τη δίνουν και φέτος ως το φαβορί για την κατάκτησή του. Και όχι άδικα, αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και φέτος.

Αρχικά, η ομάδα έχει διατηρήσει το κορμό της και φέτος, γεγονός που σημαίνει ότι δεν άλλαξαν πολλά σε σχέση με πέρσυ, που κατάφερε να κάνει το triple crown. Με αιχμή του δόρατος τον Χάαλαντ, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Σίτι πέρασε σαν σίφουνας από τον έβδομο όμιλο, νικώντας τους πάντες και τερματίζοντας πρώτη με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ως αποτέλεσμα, η μέχρι τώρα πορεία της Σίτι, μας δείχνει ότι η ομάδα μάλλον θα προχωρήσει πολύ μακριά στη διοργάνωση αφού με το ποδόσφαιρο που παίζει, δίνει την εντύπωση ότι στραγγαλίζει τους αντιπάλους της.

Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου, αποτελεί και αυτή ακόμα ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε και από την εμφάνιση της ομάδας στους ομίλους. Η Μπάγερν δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους της, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο με 5 νίκες και μία ισοπαλία.

Έχοντας τον Χάρι Κέιν στην επιθετική γραμμή της, τον οποίο απέκτησε το καλοκαίρι από την Τότεναμ, φαίνεται πως βρήκε τον κατάλληλο παίκτη για να φορτώνει τα αντίπαλα τέρματα με γκολ. Η Μπάγερν έβαλε στα 6 παιχνίδια του ομίλου 12 γκολ, από τα οποία τα 4 ανήκουν στον άγγλο σεντερ φορ. Όπως και να έχει, η ομάδα του Μονάχου, παίζει και φέτος εξαιρετικό ποδόσφαιρο και αναμένεται να τη δούμε να πρωταγωνιστεί και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν παράλογο να μιλάμε για τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League και να μην αναφερθούμε στη Βασίλισσα της διοργάνωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι και φέτος κατεγιστική αφού νίκησε τους πάντες στον όμιλο δείχνοντας έτσι τις προθέσεις της. 

Η Ρεάλ έχει ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών. Αρχής γενομένης από τον Μπέλινγκχαμ και στη συνέχεια με το Βινίσιους και το Βαλβέρδε, φαίνεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα φτάσει και φέτος μακρια στη διοργάνωση. Το τρομακτικό της υπόθεσης μάλιστα, είναι ότι οι αστέρες της ομάδας είναι σε μικρή ηλικία, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα μας απασχολήσει μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.

Άλλες ισχυρές ομάδες

Οι ομάδες που έχουν ήδη αναφερθεί αποτελούν σίγουρα τα 3 μεγαλύτερα φαβορί στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά, το Champions League έχει ακόμα πολλές καλές ομάδες που είναι πολύ πιθανό να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση της κούπας.

Η Άρσεναλ, έχει εξαιρετική ομάδα και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της αγγλικής Premier League. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, είναι ένα σχετικά νεαρό σύνολο το οποίο παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ενώ η άμυνά της τσακίζει κόκκαλα.

Το επόμενο φαβορί για την κατάκτηση, θεωρείται η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Παρισιού, γύρισε σελίδα μετά από τις δύο ηχηρές αποχωρήσεις, των Μέσι και Νεϊμάρ. Σε πείσμα πολλών απόψεων που ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα δεν θα είναι καλή φέτος, η Παρί πέρασε ως δεύτερη από τον πιο δύσκολο όμιλο στη διοργάνωση. 

Συμπέρασμα

Το Champions League αναμένεται για άλλη μία φορά με ανυπομονησία, αφού φέτος υπάρχουν πολλές ομάδες ικανές να το κατακτήσουν. Μέσα από το παραπάνω άρθρο, αναλύσαμε τις ομάδες που μοιάζει πιθανότερο να κατακτήσουν τη διοργάνωση με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα τους αλλά και με το σύνολο που διαθέτουν. 

Ενδεικτικά, το πρώτο φαβορί είναι η Σίτι η οποία κέρδισε και πέρσι τον τίτλο. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι παραδοσιακές δυνάμεις του θεσμού, που δεν είναι άλλες από τις Μπάγερν και Ρεάλ. Ενώ τέλος, μερικές ομάδες ακόμα που φαίνεται ότι έχουν καλές πιθανότητες για την κατάκτηση, είναι οι Άρσεναλ, η Παρί και η Μπαρτσελόνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

      What do you think?

      100 Points
      Upvote Downvote